Thursday, March 24, 2011

ხინკალი


  • მსუქანი ცხვრის ხორცი (ან საქონლის ) - 300გრ,
  • ღორის ხორცი - 200გრ,
  • წითელი ხახვი - 3 საშუალო თავი,
  • პურის ფქვილი - 500გრ,
პილპილი, მარილი - გემოვნებით.

დამზადების მეთოდი [რედაქტირება]

ფაილი:Khinkali.jpgდაჭერით ხორცი და ხახვთან ერთად გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. დაუმატეთ შავი პილპილი, მარილი და ცივი წყალი (1,5 ჭიქა დაახლოებით).
გაჭერით პურის ფქვილი, მოაგროვეთ გორაკად, შუა ადგილზე ჩააღრმავეთ, დაუმატეთ მარილი, ჩაასხით ცივი წყალი და მოზილეთ მაგარი ძარღვანი ცომი. (ნახევარი საათის განმავლობაში ცომი სულ უნდა ზილოთ). დაასვენეთ ცომი 1საათი.
ცომი გააბრტყელეთ თხელ ფენად (მიახლოებით 1 სმ სისქის) , გამოჭერით ჭიქით და გააბრტყელეთ სადესერტო თეფშისოდენა მრგვალ ნაჭრებად.
თითოეულ ნაჭერზე დაადეთ ერთი სუფრის კოვზი ფარში, შემოუკეცეთ ნაპირები, მოგრიხეთ, დატკეპნეთ და მიეცით ლეღვისებური ფორმა. შემდეგ მოათავსეთ ზომიერ მარილიან მდუღარე წყალში და ხარშეთ. დროდადრო ფრთხილად ურიეთ, რომ ქვაბის ძირს არ მიეკრას. როდესაც ხინკალი ამოტივტივდება, მოასხით ნახევარი ლ ცივი წყალი , ამოიღეთ ,მოაყარეთ პილპილი და გემრიელად მიირთვით.
შეგერგოთ!

2 comments: